Μήνυμα – υπόδειξη Τσίπρα σε Καμμένο για τις δηλώσεις του

Μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ του ΥΕΘΑ και της Εφημερίδας των Συντακτών, πως πρέπει «να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει».

Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι συνέπειες θα υπάρξουν αν τα Σκόπια δεν την τηρήσουν.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας είπες πως «πέρα από προοδευτική, είναι και πατριωτική πολιτική. Γιατί αποτρέπει μια σχέση εξάρτησης της χώρας από άλλες δυνάμεις. Η Ελλάδα διαφυλάσσει στο ακέραιο την εδαφική της ακεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, το προοδευτικό και πατριωτικό, εντάσσεται η πρωτοβουλία μας για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δύο λαούς και την σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αν οι γείτονές μας την απορρίψουν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην ΕΕ ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει.

Αν δεν αλλάξουν την συνταγματική τους ονομασία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η Ελλάδα τα 3 τελευταία χρόνια έχει μια πολυδιάστατη και ενεργή εξωτερική πολιτική».

Με πληροφορίες από Newsit.gr