Μήνυμα Τσίπρα στον Καμμένο: «Όλοι στο εξωτερικό με το εθνικό καπέλο»

Στη σκιά της έντονης ενδοκυβερνητικής τριβής, σαφές μήνυμα προς τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Από εδώ και πέρα όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται με το καπέλο της εθνικής γραμμής».

Συγκεκριμένα και ερωτηθείς για την διαφοροποίηση του ΥΕΘΑ είπε ξεκάθαρα «Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλο, όμως, η έκφραση διαφορετικής άποψης, άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα. Από εδώ και πέρα όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται με το καπέλο της εθνικής γραμμής»

Αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών δήλωσε ότι «Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη… Δεν ήταν απλώς υπουργός και συνεργάτης μου, ήταν ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα το συμβουλεύομαι τακτικά» .

Ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ περί δημοσιοποίησης της επιστολής παραίτησης ανέφερε ότι «δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα«.

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr