Μήνυμα από τον ΥΕΘΑ: «Ασφαλή τα χερσαία σύνορα – Πάμε τώρα να ελέγξουμε τη θάλασσα»

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ΥΕΘΑ, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, για την ασφάλεια των χερσαίων συνόρων της χώρας αλλά και για το επόμενη μέρα η οποία θέλει έντονη κινητικότητα στη θάλασσα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αφού πραγματοποίησε επίσκεψη και επιθεώρηση των Δυνάμεων συνοριακής φύλαξης από το ΕΦ1 στις Καστανιές και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο δίνει το έναυσμα για «έλεγχο στις θάλασσες».

Δείτε την ανάρτηση του ΥΕΘΑ:

Όπως είχε γράψει από νωρίς το OnAlert οι υπεύθυνοι στο Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζονται καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως η επόμενη κίνηση του Ενρτογάν θα είναι στη θάλασσα.

Μετά και την ανάρτηση του Υπουργού προκύπτει πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και ενίσχυση δυνάμεων στα νησιά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πληροφόρηση που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση λέει πως οι Τούρκοι θα “καθοδηγήσουν” πιο νότια τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά με “σύμμαχο” σε αυτό το σχέδιο και τον καιρό που καλυτερεύει σταδιακά.

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει πια στα ελληνικά νησιά, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται στο να “θωρακίσει” και αυτή την “οδό”, καθώς και ο ίδιος ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πως από τον Έβρο δεν υπάρχει “πέρασμα”.