Mirage 2000: Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας απαντά στα σενάρια και στο Onalert.gr

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας δεν αφήνει “τίποτα να πέσει κάτω” κι αυτό προσμετράται στα θετικά τα δικά του και του επιτελείου του. Απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα-ερώτημα του Onalert.gr για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αναβάθμιση των Mirage 2000.

Για το τελευταίο σκέλος της απάντησής του θα …ανταπαντήσουμε ότι ακριβώς για να μην δημιουργούνται συγχύσεις καλό είναι να θέτουμε ερωτήματα με βάση όσα ακούμε και όσα μας λένε και να παίρνουμε απαντήσεις άμεσα. Γι΄ αυτό λέμε ότι η αντίδρασή του είναι θετική και μακάρι να την ακολουθούσαν κι άλλοι στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία.

Η απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ:

Σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας, το οποίο φέρει τον τίλτο «Πάμε για αναβάθμιση Mirage 2000; Απόφαση του ΑΑΣ και επίσκεψη Βίτσα φτιάχνουν σενάρια», με ημερομηνία και ώρα 15.01.2016 | 20:39, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:  

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μια λανθασμένη παραδοχή, συγχέοντας τις αρμοδιότητες του  Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου με αυτές τους Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Το γεγονός της επίσκεψης του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Miltech Hellas S.A. στο Κορωπί, καμία σχέση δεν έχει με αποφάσεις του ΑΑΣ, άλλωστε η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τον Δεκέμβριο. 

Συνεπώς, η εξαγωγή συμπερασμάτων και πολύ περισσότερο η κατασκευή σεναρίων στη βάση λανθασμένων παραδοχών, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ενημέρωση των αναγνωστών σας αλλά δημιουργεί και συγχύσεις και εγείρει ερωτηματικά.