Μητσοτάκης: Με την Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ «μονοπωλεί» την Μακεδονία

Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα κακοστημένο θέατρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δύο από τους οποίους δεν διαγράφονται –σε συνεννόηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου– ώστε και η κυβέρνηση να μην κινδυνεύσει και να διατηρήσει τα προνόμιά του ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης -μιλώντας στον ΑΝΤ1- κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, καθώς «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει “ναι” στην συμφωνία των Πρεσπών και “ναι” σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι κρίνοντας από τις δηλώσεις της «ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα συνεχίσει να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση του για εκλογές.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί» την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκαν ποτέ ή διαπραγματεύτηκαν την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας στο γειτονικό κράτος.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει στην περίπτωση που η συμφωνία δεν κυρωθεί από τη Βουλή, τόνισε ότι τότε η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από μηδενική βάση.

Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, καθώς -όπως είπε- από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφή στην Ευρώπη την θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Newsit.gr