Μητσοτάκης: «Πρωθυπουργός των μεσαζόντων ο Τσίπρας»

Νέα φαρμακερά βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό των μεσαζόιντων» ενώ απαντώντας στο χθεσινό «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε δηκτικά: «εγώ πάντως κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός έχει πολλούς λόγους να έχει χάσει τον ύπνο του.»

Ολόκληρη η εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος είναι η εξής: 

«Χθες, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, τελειώνοντας με καληνύχτισε. Έφυγε τρέχοντας. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι εγώ πάντως κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός έχει πολλούς λόγους να έχει χάσει τον ύπνο του.

Χθες, όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση, είδαν έναν πρωθυπουργό εξαιρετικά αγχωμένο να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο Υπουργό. Είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον κ. Καμμένο σε μια σκανδαλώδη υπόθεση, με μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός των φόρων αποδεικνύεται ότι είναι και ο πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Και από τους εθνικούς προμηθευτές, μιας άλλης εποχής, πήγαμε πια στους εθνικούς μεσάζοντες.

Έχουμε διαπιστώσει, εδώ και πολύ καιρό – και επιβεβαιώθηκε και χθες – ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας, όμοιο του οποίου, δυστυχώς, ο τόπος δεν έχει γνωρίσει. Δεν είναι πια απλά σύμμαχοι. Είναι το ίδιο. Είναι οι δύο ίδιες όψεις του ιδίου απαξιωμένου νομίσματος.

Πήγαμε στη συζήτηση με μια σειρά από ερωτήματα. Φύγαμε με βεβαιότητες. Ρωτήσαμε και δεν πήραμε καμία απάντηση.

Γιατί μπήκε μεσάζοντας σε μια διακρατική συμφωνία, όταν αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο;

Για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος μεσάζοντας – που ο κ. Καμμένος μας είπε ότι δεν τον γνώριζε – μπαινόβγαινε στο Υπουργείο και – καθώς φαίνεται και αποκαλύπτεται και σήμερα – είχε στα σκαριά και άλλες δουλειές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Για ποιο λόγο ο Υπουργός, αλλά εμμέσως και ο πρωθυπουργός, απαξίωσαν υπηρεσιακούς παράγοντες για χάρη ενός μεσάζοντα; Πράγματι, μου έκανε πολύ εντύπωση πως είναι δυνατόν να διασύρονται, με αυτόν τον τρόπο διπλωμάτες και στρατιωτικοί, επειδή απλά δεν συγκάλυψαν τις πρακτικές του κ. Καμμένου;»