Μνημόνιο συνεργασίας ΓΔΑΕΕ – Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 υπεγράφη στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ / ΓΔΑΕΕ και του Προγράμματος ‘Δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις’ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο κ. Κυριάκος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ και ο κ. Ανδρέας Νικολόπουλος, Διευθυντής του Προγράμματος, Ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του μνημονίου μεταξύ ΓΔΑΕΕ και ΟΠΑ, είναι η συνεργασία σε θέματα διαπραγματεύσεων, με σκοπό τις εκατέρωθεν ωφέλειες εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα.

Το Diploma in Negotiations (DIN) είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μεταπτυχιακού επιπέδου που προσφέρεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2012. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση, αφού του αντιστοιχούν 60 ECTS (Πιστωτικές Διδακτικές Μονάδες), όσες περίπου ενός μονοετούς Master.

Προσφέρεται σε ζωντανή και σε εξ αποστάσεως μορφή ώστε να συμμετέχουν σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το DIN συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των τύπων επαγγελματιών: στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, δικηγόροι, σώματα ασφαλείας, μεσίτες, κ.λπ. Οι απόφοιτοι ξεπερνούν τους 400. Επιπλέον, οι καθηγητές του DIN δημιουργούν και εξειδικευμένα ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκάστοτε επιχειρήσεων.