Μυστικά κονδύλια: του ΥΠΕΞ στη Δικαιοσύνη. Του ΥΕΘΑ;

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά ρωτήθηκε για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και απάντησε ότι “το θέμα αυτό βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, η οποία έχει την πλήρη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν πρέπει σε ένα νευραλγικό υπουργείο όπως αυτό να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό βοηθούμε ουσιαστικά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και – το σημαντικότερο – έχουμε εισάγει νέα πρότυπα ελέγχου, ώστε να τελειώνει μια για πάντα η αμφισβήτηση για το τόσο ευαίσθητο και λεπτό αυτό θέμα, που έχει να κάνει με τον πυρήνα της λειτουργίας του κράτους μας και υπηρετεί ευαίσθητες πτυχές της εθνικής μας στρατηγικής”.

Έδωσε μια απάντηση και φαίνεται ότι κάτι γίνεται. Αν θα φθάσει μέχρι τέλους είναι άλλο ζήτημα.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε όμως είναι ότι τόσοι και τόσοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας έχουν περάσει αλλά τα “χακί μυστικά κονδύλια” ουδείς τόλμησε να τα “βγάλει στον τάκο”!

Υπονοούμενα πολλά. Ο Μπεγλίτης μίλαγε για “ντιλίβερυ μπόϊς” αλλά μέχρι εκεί. Ο Αβραμόπουλος κάπου κάτι βρήκε, αλλά έφυγε χωρίς να ακουστεί κάτι. Κι αυτή η διαχρονική σιωπή επιτρέπει σε πολλούς να ισχυρίζονται ότι κάτι δεν πάει καλά .Διαχρονικά…