«Να βάλουμε και τους υπασπιστές του Άκη φυλακή» – Ναι αλλά…για χρέη

Ίσως μόνο στην Ελλάδα το να έχει υπηρετήσει ένας αξιωματικός ως υπασπιστής υπουργού Εθνικής Άμυνας θεωρείται περίπου παρανομία. Δεν είναι ακατανόητο με όσα αποκαλύφθηκαν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η τακτική επιλογής των υπασπισπτών για τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας πέρναγε πάντα από τα κομματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και σε πολλές περιπτώσεις οι υπασπιστές πράγματι λειτούργησαν ως “κομματικοί κομισάριοι” εξυπηρετώντας τους “ημετερους” και κυνηγώντας τους “άλλους”. Αυτό προκάλεσε αντιπάθειες στα όρια του μίσους και η “ρετσινιά” στην θέση του υπασπιστή του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την “συλλογική ευθύνη” . “Έκλεψε ο υπουργός,άρα τ΄ άρπαξε και ο υπασπιστής του”! Αυτά είναι επικίνδυνες απόψεις.

Κι επειδή ο χώρος της Άμυνας είναι γνωστός και μικρός όσοι εύκολα εκτοξεύουν τέτοια υποννοούμενα θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι άνθρωποι που υπηρέτησαν σε τέτοιες θέσεις επί εποχής “παχέων αγελάδων” , περνάνε αυτή τη φορά εξαιρετικά δύσκολα οικονομικά. Αν είναι να μπουν φυλακή θα μπουν όχι επειδή “τ΄ άρπαξαν” αλλά λόγω χρεών!

Αυτά για να είμαστε δίκαιοι.

Διαβάστε ακόμη:

Εξοπλισμοί: Μαζί δεν τα φάγαμε,μόνο εμείς τα πληρώνουμε αλλά όλοι γνωρίζαμε


Θεοδωρουλάκης – Παναγιωτάκης: Ο «ασκητής» ναύαρχος και ο στρατηγός «χάρος» που έγινε ποιητής