«Ναι στα στρατόπεδα αλλά όχι και να εκπαιδεύονται» – Η υποκρισία στο κλείσιμο στρατοπέδων

Τα άρθρα του Onalert για την αναδιοργάνωση προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις σ΄ όσους υποστηρίζουν την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας στο Αμύνταιο. Η υποκρισία περισσεύει και είναι ώρα να υπενθυμίσουμε κι εμείς ορισμένα πράγματα που πολλοί νομίζουν ότι έχουν ξεχαστεί.

ΠΡΩΤΟΝ: Το θέμα δεν είναι μόνο το Αμύνταιο. Είναι όλες οι αχρείαστες μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα τις οποίες θα επιλέξουν ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ και όχι οι βουλευτές ,οι πολιτευτές,οι μητροπολίτες αλλά και όσοι έχουν βολευτεί με την ύπαρξή τους. Ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι μόνο το Αμύνταιο υποθέτουμε. Και γράψαμε σε πάρα πολλά άρθρα μας για την Καλαμάτα, για την Αττική και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Επειδή οι αντιδράσεις κάποιων που σπεύδουν να υποστηρίξουν την συνέχιση της λειτουργίας μονάδας στο Αμύνταιο “για να είναι ασφαλείς οι πολίτες στην περιοχή” από κάποια στρατιωτική απειλή γενικώς και αορίστως θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν τον στρατό εκεί μόνο για να υπάρχει ή αν τον θέλουν και ετοιμοπόλεμο. Μάλλον το πρώτο ενδιαφέρει γιατί όπως μας επισήμανε αναγνώστης του Onalert -όχι στρατιωτικός- τον στρατό εκεί στο Αμύνταιο δεν τον αγαπάνε πάντα τόσο πολύ. Σημειώνει :

“Σε ότι αφορά το ζήτημα των μετακινήσεων της ΕΑΝ απο το Αμύνταιο, καίτοι κατάγομαι απο εκεί, σας υπενθυμίζω και τα περιστατικά βίας κατα των ασκούμενων μονάδων στο πεδίο βολής Λόφων, απο <<γηγενή>> στοιχεία. Τότε ουδείς έλαβε θέση για να εξασφαλιστεί ο κατεξοχήν χώρος ασκήσεων των μονάδων, και επιπλέον εκδόθηκαν καταδικαστικά ψηφίσματα απο τις συνελεύσεις των ΟΤΑ, τις οποίες υιοθέτησαν και οι βουλευτές. Πως θα συμψηφιστεί η παραμονή μονάδων κατεξοχήν εξοπλισμένων με ΒΟΠ και άρματα, όταν δεν υπάρχει Π.Β, και μάλιστα οι ίδιοι φορείς που τάχθηκαν υπέρ του κλεισίματος του, τώρα ζητούν να παραμείνουν οι μονάδες”