NATO: Νέο τετ-α-τετ του Πάνου Καμμένου και του Τζέιμς Μάτις

Πάνος Καμμένος και Τζειμς Ματις τα είπαν για ακόμη μια φορά στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Μια συνάντηση που αποκτά που ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς το προσεχές διάστημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται κατά πληροφορίες να έχει μια συνάντηση εφ’ολης της ύλης με τον Αμερικανό ομόλογο του.

Θα πρόκειται για τη δεύτερη του έλληνα υπουργού με τον Στρατηγό Μάτις, που θα πραγματοποιηθεί επι αμερικανικού εδάφους. Άλλωστε τον Μάρτιο του 2017, Καμμένος και Μάτις είχαν μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση. Σε αυτό το τετ-α-τετ δεν αποκλείεται να κλειδώσει και η επίσκεψη Μάτις στην Ελλάδα, αφού η πρόσκληση που έχει δοθεί από τότε παραμένει ανοιχτή προς υλοποίηση.

Οπως ανοιχτό προς υλοποίηση είναι και το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών από το οποίο η Ελλάδα υπολογίζει σε σημαντικά οφέλη για την ενίσχυση και των τριών κλάδων.

Σε εκείνη την συνάντηση άλλωστε ο Πάνος Καμμένος είχε θέσει ανοιχτά τα ζητήματα τονίζοντας ότι: »εξηγήσαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και ζητήσαμε από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών να υπάρξει ένα πλάνο, ώστε από τη μία πλευρά να μπορέσει να εξοπλιστεί η Ελλάδα και από την άλλη χωρίς αυτό να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο.  Θεωρώ ότι αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας»,