Νέες ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

<<Πατάει γκάζι>> η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ : Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διεθνής αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ -Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο »Noble Dina 2014» (26 Μαρτίου -10 Απριλίου), στην Αθήνα γινόταν γνωστό ότι σε λίγες ημέρες πρόκειται να διεξαχθεί στην Αν. Μεσόγειο τριμερής άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ!

Την γνωστοποίηση έκανε ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου από το βήμα του Συνεδρίου  Exposet Defenseworld με θέμα Defense & Security Policy : Meet the Future Challenges και που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Και τον Μάιο ο »Αργοναύτης»!

Παράλληλα ο κ. Φωτίου , που επεσήμανε όπως και άλλοι ομιλητές την σημασία της συνεργασίας αυτής σε σχέση με την ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια, έκανε γνωστό ότι τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί η κυπριακή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης »Αργοναύτης 2014» στην οποία Ελλάδα ,και Ισραήλ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν – όπως και άλλες χώρες!
Με όλα αυτά  διευρύνεται ο  στρατιωτικός διάλογος μεταξύ των τριών χωρών, είπε. σημειώνοντας ότι μπορεί να ενισχυθεί και με νέες ιδέες.
 
   Τηλεφώνημα Αβραμόπουλου σε νέο Υπ. Άμυνας Κύπρου

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον Κύπριο ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξή του στην αποστολή του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα.