Νέο κάλεσμα του Τζέφρι Πάϊατ σε Αμερικανούς να επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη

Νέο κάλεσμα του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, σε Αμερικανούς, να επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος για ακόμη μια φορά την Εβρίτικη πόλη, εγκωμίασε τις προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Αλεξανδρούπολη. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πάϊατ: 

«Επαίνεσα τον δήμαρχο για την πρόοδο που εχει επιτευχθεί στη συνεργασία ΗΠΑ και Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την εξαιρετική υποστήριξη της οποίας τύχαμε κατά την περσινή χρονιά.

Μιλήσαμε πολύ για επενδύσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουμε στην Αλεξανδρούπολη, μέσα από ένα συνδυασμό στρατηγικών σχεδίων: Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, και θα επιστρέψω στο λιμάνι μόλις τελειώσουμε τις συζητήσεις μας. Η πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης, που ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει μπροστά. την επικείμενη ολοκλήρωση του αγωγού TAP. Την έγκριση της Ελληνικής και Βουλγαρικής κυβέρνησης για έναν αγωγό διασύνδεσης. Η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού καθως επίσης και την πιθανότητα νέων σιδηροδρόμων. Όλα αυτά, που θα αξιοποιήσουν την στραγηγική θέση της πόλης, προκειμένουν να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι Αμερικανοί επενδυτές, θα είναι μέρος αυτού του νέου σεναρίου.

Μοιράστηκα με τον δημαρχο, υπό τo πρίσμα της ανυπομονησίας και κατανόησης, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αμέσως τώρα, αλλά ταυτόχρονα με την ισχυρή δέσμευση να διατηρηθεί ένας πολύ δυνατός διάλογος, μεταξύ της Πρεσβείας και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Υποσχέθηκα στον Δήμαρχο ότι ο νέος Γενικός Σύμβουλος, θα είναι τακτικός επισκέπτης και επίσης ότι εγώ θα τηρήσω την παράδοση που θέλει να έρχομαι στην Αλεξανδρούπολη τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Alexpoli.gr