Νίκος Δένδιας: Μήνυμα ΥΕΘΑ από τη Σύμη για Καστελλόριζο και ΑΟΖ [vid]

Στην Σύμη βρίσκεται για την γιορτή των Χριστουγέννων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, παραμονή Χριστουγέννων, ο κ. Δένδιας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Νίκος Δένδιας έστειλε «μήνυμα» για τη σημασία τόσο της Σύμης, όσο και του Καστελλορίζου για την Ελλάδα.

«Είμαστε εδώ για να περάσουμε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους κατοίκους της ακριτικής Σύμης τα Χριστούγεννα. Θέλω να πω ότι τόσο τα στελέχη των ΕΔ όσο και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών αποτελούν την ουσία των γεωγραφικών ορίων του Ελληνισμού», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

«Η πατρίδα μας μπορεί να υπάρξει και να διατηρηθεί όπως την παραλάβαμε για να την παραδώσουμε στους επόμενους, εφόσον τα γεωγραφικά μας όρια, τα νησιά και οι ακριτικές περιοχές, ζουν και αναπτύσσονται. Κι αυτό γίνεται χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που αγνοούν τις δυσκολίες. Προέρχομαι από μικρό νησί,  ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αντιλαμβάνομαι πόσο περισσότερο δύσκολο είναι όταν βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της χώρας μας προς Ανατολάς. Υπηρετούν λοιπόν την πατρίδα μας οι κάτοικοι της Σύμης», συνέχισε ο ΥΕΘΑ.

«Όσον αφορά στο Καστελλόριζο, τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται εκεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ένας μεγάλος συμβολισμός κι αυτός, θα το επισκεφτώ κι εγώ υπό την τωρινή ιδιότητά μου. Το Καστελλόριζο οριοθετεί μια τεράστιας σημασίας περιοχή», είπε ο κ. Δένδιας, ευχόμενος στη συνέχεια τα Χριστούγεννα να μας φωτίζουν όλους.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε την ΤΠΚ «Δανιόλος» στο λιμάνι της Σύμης.

Μετά την επίσκεψη, ο ΥΕΘΑ ανέφερε:
«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα την υπερηφάνεια μου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας που φυλάσσουν τα ακριτικά μας νησιά, τις εσχατιές της πατρίδας μας. Σήμερα, ημέρα των Χριστουγέννων, η ελληνική κοινωνία οφείλει να ευχηθεί στα στελέχη τους να είναι πάντα καλά».