Ο αμερικανός πρέσβης ξανά στο Μαξίμου – Ανησυχία για πιθανή «ταξιδιωτική οδηγία»

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέϊβιντ Πιρς, πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτή τη φορά συναντήθηκε με άκρα μυστικοτητα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Θέμα της συνάντησης το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού.

Πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε στον αμερικανό πρέσβη ότι ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ωστόσο η “ελληνική ερμηνεία” δεν φαίνεται ότι πειθει την Ουάσινγκτον, που έχει αρχίσει να κλιμακώνει τις αντιδράσεις της τοποθετώντας τον Χριστόδουλο Ξηρό και Μαζιώτη στην ίδια λίστα τρομοκρατών μ΄ αυτή που υπήρχε το όνομα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ότι οδεύουμε προς αποκλιμάκωση, υπάρχει ανησυχία από κύκλους των Αθηνών που θεωρούν ότι το θέμα δεν θα λυθεί πολύ εύκολα. Υπάρχει φόβος για την πιθανότητα έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας από τις ΗΠΑ αλλά ενδεχομένως και για την λήψη άλλων μέτρων που δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα ειδικά αυτή τη περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική «αυτοκτονία» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η υπόθεση Ξηρού


Ανησυχια για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από ΗΠΑ κατά Ελλάδας