Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος απαντά σε «παραπολιτικό σχόλιο»

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος με ανακοίνωσή του απαντά σε παραπολιτικό σχόλιο με το οποίο “κατηγορείται” ότι αρνείται να μιλήσει τηλεφωνικά με δημοσιογράφους. Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια είχε παγιωθεί η νοοτροπία ότι καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που σηκώνει το τηλέφωνο και αμέσως οι υπουργοί του “βγαίνουν και του μιλάνε”! Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ υπουργός -τουλάχιστον στο ΥΠΕΘΑ- δεν είχε τίποτα αξιόλογο να πει! Είτε γιατί δεν ήθελε να το πει, είτε γιατί δεν έπρεπε να το πει, είτε επειδή…δεν ήξερε τι να πει. Το θέμα είναι ότι οι πληροφορίες που άξιζαν τον κόπο να δημοσιευτούν προέκυπταν και προκύπτουν πάντα από όλες τις άλλες πηγές πλην των…υπουργικών γραφείων!

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις πάντως σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος δίνει προτεραιότητα στην ενημέρωση του ελληνικού λαού και στην διευκόλυνση των δημοσιογράφων στο έργο τους.
 
Βασική αρχή αποτελεί η ισότιμη αντιμετώπιση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προνομιακές σχέσεις με κάποιους.
 
Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλές διακηρύξεις αλλά μέρος της πολιτικής  που ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Ειδικότερα, σε ό,τι  αφορά τις σχέσεις με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καταβάλλεται και θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΥΠΕΘΑ, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους.
 
Τόσο η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, όσο και η άσκηση του δημοσιογραφικού ελέγχου προς την εξουσία, είναι αναπόσπαστα συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας.
 
Πρακτικές του παρελθόντος ούτε μας εκφράζουν ούτε σκοπεύουμε να τις υπηρετήσουμε».