Ο ΑΝΥΕΘΑ λέει «ναι» στην είσοδο της Ελλάδας στις χώρες των BRICS

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εισέλθει στο “κλαμπ” των χωρών της BRICS. Αυτό προκύπτει απ΄ όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Ήσυχος “ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Κώστας Ήσυχος που είναι και συμπρόεδρος της Ελληνορωσικής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας δήλωσε , ότι “η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ είπε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην Αγία Πετρούπολη θα συζητήσει πιο διεξοδική το ζήτημα της πρόσκλησης της Ελλάδας να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

«Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Διαβάστε ακόμη:


Ρωσία καλεί Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS!

Προς τα που θα πάει η Ρωσία το 2015; Θα συναντηθεί ξανά με την Ελλάδα;