Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στην Αλεξανδρούπολη και στους Κήπους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρέστει σήμερα 28 Οκτωβρίου 2015 στις εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο στην Αλεξανδρούπολη, όπου και παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Μετά το ολοκλήρωση της παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ένας λαός που είναι δεμένος με την Ιστορία του. Το “όχι” του λαού μας και η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση, μας δείχνει κι ένα δρόμο, μέσα στις σημερινές συνθήκες, όπου η Ελλάδα δικαιούται να επιδιώκει τα δικαιώματά της και συγχρόνως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ας μην ξεγελαστεί κανένας, η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σε τίποτα δεν μας κάνει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω απ’ όσα δικαιούται ο λαός μας, ιδιαίτερα οι φτωχότεροι, και από όσα δικαιούται η ίδια η χώρα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε και μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ειρηνική και δημοκρατική ζωή και για μας και για τα παιδιά μας. Τα “όχι” μας και τα “θέλω” μας στο τέλος θα θριαμβεύσουν».
Στην συνέχεια η ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο στους Κήπους του Έβρου και την οριογραμμή στη γέφυρα των Κήπων. Ακολούθως επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Εξομοιωτών αρμάτων μάχης.

Από το φυλάκιο στους Κήπους δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα το “όχι” του ελληνικού λαού. Γιορτάζουμε το γεγονός ότι σε κάθε δυσκολία ο ελληνικός λαός έδειξε και τη ψυχή του και το μυαλό του. Είμαστε εδώ μ’ εκείνους τους ανθρώπους, με εκείνα τα παιδιά του λαού μας, που είναι στην πρώτη – πρώτη γραμμή και έχουν και την καρδιά και τη δύναμη να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματά, ενσαρκώνουν μια πίστη και μια ελπίδα στο μέλλον.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του τόπου, έχει καθήκον να βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να φτιάξουμε μια καινούργια Ελλάδα, να φτιάξουμε μια νέα κατάσταση δημιουργίας. Ο Έβρος είναι κόσμημα για την Ελλάδα και πρέπει να φροντίσουμε, όλο και περισσότερο, για την κοινωνία του Έβρου, για το λαό του, που εκπροσωπεί και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Σε μια διαδικασία ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς αλλά και σιγουριάς ότι δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα δίκαια και τα δικαιώματά μας».