Ο Αβραμόπουλος με τον ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής , Riad Al Malki, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά από την συνάντηση ο κ.Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι είναι “αναγκαίο, όσο ποτέ, η διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ να οδηγήσει, το συντομότερο δυνατόν, σε μία μόνιμη και δίκαιη λύση με εγγυήσεις από τη Διεθνή Κοινότητα.
 
Μία περιοχή που αυτό τον καιρό χρειάζεται περισσότερο την ενεργό συμμετοχή μας. Η Ελλάδα είναι μία φιλειρηνική χώρα και θέτει πάντα τις υπηρεσίες της στην υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας.
 
Επιζητούμε, μία λύση που θα προβλέπει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ανεξάρτητου και μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο μίας ειρηνικής συνύπαρξης με το Ισραήλ…
 
…Η Ελλάδα, όχι μόνο ως φίλη του παλαιστινιακού λαού αλλά και ως χώρα, που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντα έτοιμη να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί η ειρηνευτική διαδικασία”.