Ένα καθοριστικό βήμα για την μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή έγινε σήμερα (06.07.2026) στην Τρίπολη με το Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων που εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Τρίπολη στις 28 Σεπτεμβρίου 2025, ο Νίκος Δένδιας είχε προαναγγείλει ότι θα δημιουργηθεί το νέο Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, κάτι που έγινε πραγματικότητα σε ειδική τελετή παρουσίας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σχετική ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ αναφέρει:
«Με μεγάλη υπερηφάνεια παρευρέθηκα στα εγκαίνια του Κέντρου Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Τρίπολη. Ενα σημαντικό στοιχείο της συνολικής μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024 υπό την επικεφαλίδα “Ατζέντα 2030”. Μια ολιστική προσέγγιση προστασίας της Πατρίδας μας, βασισμένη σε μια βασική, κύρια και θεμελιώδη παραδοχή: Ότι πρέπει να αλλάξουν όλα».
Με μεγάλη υπερηφάνεια παρευρέθηκα στα εγκαίνια του Κέντρου Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην #Τρίπολη. Ένα σημαντικό στοιχείο της συνολικής μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024 υπό την επικεφαλίδα «Ατζέντα 2030».
— Nikos Dendias (@NikosDendias) July 6, 2026
Μια… pic.twitter.com/kRws11VWZG
Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Νίκος Δένδιας για το Κέντρο αυτό, σηματοδοτεί της νέας φάσης των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τη μετεξέλιξη της δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμούς στη νέα πραγματικότητα.




