Ο Ερντογάν τώρα απειλεί τους γιατρούς για το φιρμάνι για τα κομμένα χειρουργεία

Προειδοποίηση για ΕΔΕ σε βάρος γιατρών που θα κάνουν εγχείρηση σε νοσοκομείο που έμεινε χωρίς υλικά. Σε εντολή που έστειλε ο αρχίατρος του νοσοκομείου Γκαζί προς τους γιατρούς του νοσοκομείου, αναφέρεται πως δεν έχουν απομείνει υλικά και προειδοποιούνται οι γιατροί πως σε περίπτωση που κάνουν εγχειρίσεις χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς, θα διεξαχθεί ΕΔΕ σε βάρος τους.

Μετά από την αύξηση του συναλλάγματος, είχε ανακοινωθεί πως μια σειρά από υλικά όπως γάζες, προσθετικά υλικά και βηματοδότες δεν υπήρχαν. Μια ακόμη είδηση που αντανακλά τα προβλήματα αυτά ήρθε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γκαζί της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, σε έγγραφο-εντολή του αρχίατρου Αχμέτ Ντεμιρτζάν προς τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, αναφέρεται πως ¨Λόγω της αύξησης του συναλλάγματος, υλικά ζωτικά για την ζωή όπως και υλικά που χρησιμοποιούνται στις άλλες (μη ζωτικές) εγχειρίσεις και επεμβάσεις, αναστέλλεται η αγορά τους.

Στην εντολή αναφέρεται πως προσωπικό που θα κάνει επεμβάσεις πέραν των επειγόντων, θα βρεθεί αντιμέτωπο με κατηγορίες όπως «πρόκληση ζημιάς στο κράτος» και «πρόκληση ζημίας στο δημόσιο».

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr