Ο Κωσταράκος, η επόμενη μέρα των ΕΔ και γιατί πρέπει να ανησυχεί ο Δένδιας

Η επόμενη μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από την εκλογή του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου ανησυχεί ιδιαίτερα τα στελέχη . Ειδικά όσα απ΄ αυτά βρίσκονται κοντά στον “πυρήνα” της ηγετικής ομάδας των ΕΔ και ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Η ανησυχία προέρχεται από το γεγονός ότι η επόμενη μέρα θα έχει πρωταγωνιστή τον στρατηγό Κωσταράκο. Και μάλιστα τελείως απελευθερωμένο μετά από την εξασφάλιση της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Γιατί αυτό φοβίζει;

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν λειτούργησε ποτέ ως “ανάχωμα” στην άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις . Δεν υπάρχει πουθενά ποτέ έστω μία δημόσια τοποθέτησή του που να μπορεί έστω να ερμηνευθεί ως έκφραση διαφορετικής άποψης και πρότασης για τα όσα έγιναν στις ΕΔ. Δεν γίνεται λόγος για διαφωνία και δεν ήταν ποτέ αυτό το ζητούμενο. Αναζητούσαν τα στελέχη ένα σημάδι που να δείχνει ότι η φυσική τους ηγεσία καταννοεί ότι το “καράβι πάει για φούντο”.

Το μόνο που υπήρξε ήταν η έκφραση μιας ευχής για πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Ευχή που του ζήτησαν να την αποσύρει μέσα σε λίγες ώρες .

Όλα αυτά χωρίς ο στρατηγός να έχει εξασφαλίσει το επόμενο βήμα. Τώρα που το εξασφάλισε και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα τον διατηρήσει στην θέση του τι θα συμβεί; Οτιδήποτε…

Τα “μέτρα” για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν τελειώνουν ποτέ. Αποτελούν τον μόνιμο και “εύκολο” στόχο του υπουργείου Οικονομικών που σπεύδει πάντα πρώτες να τις “θυσιάσει” στον βωμό των απαιτήσεων των δανειστών. Μέχρι σήμερα κανένας -ούτε οι Αρχηγοί- δεν τις υπερασπίστηκαν σ΄ όσες συσκέψεις έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα περικοπές και πάλι περικοπές. Και δεν πρέπει βέβαια να παραβλέπουμε ότι όσοι …τόλμησαν να πουν έστω μια κουβέντα τώρα πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν αμέσως “συνδικαλιστές” . Το παράδειγμα Μανωλά είναι φρέσκο. Το καλοκαίρι κάνοντας το αυτονόητο συγκάλεσε Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για το θέμα του εφάπαξ. Τον είπαν “συνδικαλιστή”. Προχθές στην ενημέρωση που έκανε στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια αναφέρθηκε στα μισθολογικά των στρατιωτικών. “Κατηγορήθηκε” για το ίδιος. Ποιοι είναι οι …κατήγοροοι όλοι λίγο πολύ το ξέρουν και το συζητούν.

Το δεδομένο είναι ένα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κυριολεκτικά “ξεζουμιστεί”. Δεν υπάρχει ούτε σεντ που δεν θα κοπεί χωρίς να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρησιακές τους δυνατότητες. Το πρώτο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι οι Αρχηγοί να μεταφέρουν στον νέο ΥΕΘΑ την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλα τα Όπλα. “Στρογγυλέματα” , “μισόλογα” και διαβεβαιώσεις “μην ανησυχείτε κύριε υπουργέ” τέλος. Ο ΥΕΘΑ πρέπει να ανησυχεί και καλό είναι να του πουν την αλήθεια. Γιατί έχουμε την αίσθηση ότι όπως και ο προκάτοχός του Δημήτρης Αβραμόπουλος στην αρχή έχει “στρεβλή “ εικόνα της αλήθειας.

Διαβάστε ακόμη:

Τα «παρορμητικά» μηνύματα πανηγυρισμού του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για την εκλογή του!


Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για τα συνταξιοδοτικά των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας


«Ξεχάστε τις κρίσεις ο Α/ΓΕΕΘΑ θα φύγει σ΄ ένα χρόνο»! Ο Κωσταράκος τα «παίρνει όλα»