Ο σκεπτικός Πάνος Καμμένος στην Προεδρική Φρουρά – Το δύσκολο 2016 ξεκίνησε

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης παρέστησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Προεδρικής Φρουράς.

Απ΄ όλες τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποίησε το ΥΠΕΘΑ προκύπτει πολύ…περίσκεψη. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ειδικά που συνήθως όταν είναι σε στρατιωτικές μονάδες και σε εκδηλώσεις ,δείχνει πολύ σκεπτικός. Προφανώς αναγνωρίζει ότι αυτά που έχει να διαχειριστεί το 2016 δεν θα είναι ούτε εύκολα, ούτε ευχάριστα.

Η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή και του υπολοίπου 50% αυτών που δικαιούνται οι στρατιωτικοί στις αποδοχές τους ,έχει περάσει μάλλον σε δεύτερη μοίρα. Η “γραμμή άμυνας” τώρα είναι να μην επιτραεπεί οποιδήποτε άλλη περικοπή σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών. Κι αυτό αποτελεί θέλοντας και μη κόκκινη γραμμή για τον Καμμένο.