Ο Τσίπρας στο ΥΠΕΘΑ – Γιατί θα συναντηθεί με Αβραμόπουλο και Αρχηγούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ. Αύριο το πρωί στις 9.00 ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στο ΥΠΕΘΑ για να συναντηθεί με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Το Onalert από το πρωί έχει γράψει ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει ότι “κάτι πρέπει να κάνουν” για να γίνει αισθητή η παρουσία τους και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σ΄ αυτό το σκεπτικό εντάσσεται προφανώς και η επίσκεψη Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβαίνει στο ΥΠΕΘΑ για ενημέρωση. Την προηγούμενη φορά τον είχε υποδεχτεί ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος. Το μόνο ίδιο πρόσωπο που θα συναντήσει είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η επίσκεψη Τσίπρα πέρα από το πολιτικό ενδιαφέρον έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή . Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε σ΄ αυτή λέγοντας ότι “συσσωρεύεται πολύ ενέργεια” όχι απαραίτητα μόνο λόγω των ελληνοτουρκικών.

Τέλος ο Τσίπρας μάλλον θέλει να «διορθώσει» και ένα λάθος . Το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς και στην απροθυμία της κυβέρνησης να την εφαρμόσει σχολιάστηκε εντός ΕΔ. Ίσως αύριο στις δηλώσεις του κάτι να έχει να πει.