«Ο Βενιζέλος ποτέ δεν φταίει» – Ο ευαίσθητος στην κριτική πρώην ΥΕΘΑ και νυν ΥΠΕΞ

Περί αξιολόγησης Βενιζέλου -και άλλων σύγχρονων πολιτικών- έγραφε στη χθεσινή Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης. Ανάμεσα σ΄ αυτούς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος . Με καυστικό χιούμορ έγραψε ότι “δεν θα ησυχάσει αν δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ ΚΟΔΗΣΟ” που είναι και το κόμμα από το οποίο ο κ.Βενιζέλος ξεκίνησε την πολιτική του δραστηριότητα.

Και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι δεν απέχει και πολύ. 8% πήρε η Ελιά στην οποία συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές.

Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η αξιολόγηση του κ.Βενιζέλου και ως υπουργού. Για το Εθνικής Άμυνας χρειάζεται; Ένας νόμος – λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδήγησε απλά …στο κλείσιμό τους. Είπε “αυτιστικούς” τους στρατιωτικούς στους οποίους οι περικοπές έπεφταν βροχή. Επί της ουσίας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Όσο για το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο βρέθηκε μετά από την “θητεία” του στο υπουργείο Οικονομικών την οποία όλοι την …νιώσαμε;

Όσο κι αν προσπαθούμε δεν μπορούμε να θυμηθούμε ποια ήταν η πρωτοβουλία του ως ΥΠΕΞ. Εκτός ίσως από εκείνη την ατυχέστατη στιγμή πέρυσι το καλοκαίρι ,όταν η ελληνική εξωτερική πολιτική βρέθηκε …στην παγκόσμια πρωτοπορία να λέει “ναι” στους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας! Οι οποίοι -ευτυχώς- δεν έγιναν ποτέ.

Υπάρχει βέβαια και η Ουκρανία την οποία ο κ.Βενιζέλος επισκέφθηκε λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Και είδε τους Έλληνες που ζουν εκεί μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια για… 20 ολόκληρα λεπτά, όπως είχε πει στο Onalert ο Σάββας Καλεντερίδης.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί καταντάει εξοργιστική η άρνηση του κ.Βενιζέλου να δεχτεί έστω και …υποψία κριτικής και αξιολόγησης. Στο ΥΠΕΘΑ είχε φθάσει στο σημείο να προτρέψει αξιωματικούς να κάνουν αγωγές σε δημοσιογράφους για κριτική που είχαν ασκήσει σχετικά με τις κρίσεις που ο ίδιος είχε εγκρίνει ως ΥΕΘΑ!

Δεν μπορεί σε κάθε εστία κρίσης που δημιουργεί να φταίνε πάντα οι άλλοι. Τώρα φταίει για όλα η ευρωβουλευτής από τη Κύπρο. Παλιότερα οι δημοσιογράφοι, για τα Ναυπηγεία έφταιγαν οι παλιές συμφωνίες κι όχι αυτή που ο ίδιος υπέγραψε. Για την απουσία μας από τις εξελίξεις στην “γειτονιά” μας ποιος να φταίει;

Διαβάστε ακόμη:

Έξαλλος ο Βενιζέλος για το «μπουρλότο» που έβαλε στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας