Ο Βενιζέλος προστάτης των δημοσιογράφων! Εξαιρούνται οι Έλληνες!

Ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος -και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ανέλαβε μ΄ αυτή την ιδιότητα “εκστρατεία” για την “ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ατιμωρησία εγκλημάτων κατά εργαζομένων σε ΜΜΕ”.

Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε στις 26 Νοεμβρίου σχέδιο απόφασης γι΄ αυτό το θέμα και φυσικά η πρωτοβουλία του κ.Βενιζέλου είναι αξιέπαινη. Και θα ήταν ακόμη περισσότερο αν ο ΥΠΕΞ είχε συμπεριλάβει στους “προστατευόμενους” δημοσιογράφους και τους συμπατριώτες του Έλληνες!

Η Ρένα Δούρου από το ΣΥΡΙΖΑ με μια ερώτησή της στη Βουλή υπενθυμίζει στον κ.Βενιζέλο ότι “η Ελλάδα πόρρω απέχει από το να έχει υποδειγματική συμπεριφορά, όταν μάλιστα η έκθεση για την ελευθερία του Τύπου την κατατάσσει στο νούμερο 84 παγκοσμίως! (Press freedom index report 2013/Reporters Without Borders)”.

Όπως υπενθυμίζει “λειτουργοί της ενημέρωσης πέφτουν συχνά θύματα αστυνομικής βίας ενώ οι περιπτώσεις αυτές σπανίως τυγχάνουν δικαστικής διαλεύκανσης, με κύριο «εργαλείο» τις περίφημες ΕΔΕ που διενεργεί ουσιαστικά ο ίδιος ο θύτης (η Αστυνομία) με σκοπό να καταδικάσει τον εαυτό του”.

Η 84η θέση δεν μπορεί να μας κάνει υπερήφανους. Και γι΄ αυτή μας την κατάταξη έχει τις ευθύνες του ο κ.Βενιζέλος. Όχι τόσο για την σωματική βία που θύματα της οποίας έχουν πέσει συχνά Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά στην αφόρητη ψυχολογική βία την οποία ο νυν ΥΠΕΞ ως υπουργός Δικαιοσύνης επέβαλλε στους Έλληνες δημοσιογράφους, με τον γνωστό του νόμο περί “αγωγών”. Ένας νόμος που στην εφαρμογή του τουλάχιστον αποδεικνύεται πάρα πολύ χρήσιμος για πολιτικούς,πολιτευτές και επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να πιέσουν δημοσιογράφους που ασχολούνται μ΄ αυτούς και δεν προστατεύει σε καμία περίπτωση πολίτες οι οποίοι συκοφαντούνται από δημοσιεύματα και δημοσιογράφους.

Ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος μέσα στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ έξαλλος για τα δημοσιεύματα κριτικής για τις κρίσεις αξιωματικών που είχε κάνει ως ΥΕΘΑ είχε δημοσίως καλέσει και προτρέψει αξιωματικούς των ΕΔ να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά δημοσιογράφων χρησιμοποιώντας βέβαια τον νόμο του! Και κάποιοι το έπραξαν!

Ας συνεχίσει να ανησυχεί -και μπράβο του- για τους δημοσιογράφους του πλανήτη. Αλλά ας ρίξει μια ματιά και εντός της χώρας. 

Διαβάστε ακόμη:

Χούντα η κυβέρνηση Ερντογάν για τους δημοσιογράφους

«Σχολείο» εκπροσώπων Τύπου στο Κιλκίς – Τους δικούς μας γιατί τους στέλνουμε;