Ο «βετεράνος» του ΥΠΕΘΑ!

Υπουργοί και Αρχηγοί έρχονται και φεύγουν στο ΥΠΕΘΑ και οι μόνοι που παραμένουν σταθεροί είναι ο Αντώνης Οικονόμου Γενικός Γραμματέας πλέον και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο δεύτερος αν δεν συμβεί πάλι κάτι παράδοξο, είναι σε φάση αποχώρησης. Ο Οικονόμου όπως όλα δείχνουν θα φύγει από το ΥΠΕΘΑ μόνο όταν θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

“Βετεράνος” πλέον στο ΥΠΕΘΑ έχει δείξει ότι διαθέτει ένα ταλέντο προσαρμογής που δεν το βρίσκεις εύκολα. Κατόρθωσε να συνεργαστεί μέχρι στιγμής με δύο τελείως διαφορετικούς σε χαρακτήρα και αντιλήψεις υπουργούς. Ο ένας ήταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο δεύτερος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τώρα καλείται να συνεργαστεί και με τον Νίκο Δένδια . Δεν τίθεται θέμα για την συνεργασία τους.

Στην πολύμηνη παρουσία του στο ΥΠΕΘΑ ο Οικονόμου θεωρείται ο άνθρωπος που από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα είχε σημαντική συμβολή σε κρίσιμες και μεγάλες αποφάσεις. Μπορεί να μην είχε μεγάλη γκάμα αρμοδιοτήτων αλλά η γνώμη του πάντα έπαιζε ρόλο και καθόριζε εξελίξεις. Τώρα ως Γενικός Γραμματέας έχει και αρμοδιότητες.

Ο Οικονόμου προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ,έχει πια συμπληρώσει 30 μήνες στο ΥΠΕΘΑ. Και κανένας απ΄ αυτούς δεν ήταν εύκολος . Όπως δύσκολοι αναμένονται να είναι κι αυτοί που έρχονται.