«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι» η απάντηση Καμμένου στον Φίλη και η μπηχτή για το διαζύγιο

Απάντηση στον Νίκο Φίλη για τον χαρακτηρισμό Σαλβίνι  έδωσε ο Πάνος Καμμένος. «Εγώ σε πολιτκό επίπεδο καταλαβαίνω πολύ και αποδεχομαι τις ιδεολογικές διθαφορές που μπορεί να εχουμε με τον κ. Φιλη. Έχει σταθερές θέσεις το ίδιο και εμείς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι Σαλβίνι. Στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θεμα των προσφύγων περισσότερο απο κάθε άλλον.» 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο ΥΕΘΑ αφού πρόσθεσε ότι: «Οι ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης του Σαλβίνι και των υπολοίπων δεν έχουν καμμΊα σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.» προειδοποίησε: «Η άλλη λύση και απαντώ στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ περί σαλβίνι είναι να δουν υπουργό τον κ. Πλεύρη και τον κ. Βορίδη.» 

Σήκωσε μάλιστα το γάντι στις αναφορές που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για προετοιμασία διαζυγίου με τους ΑΝΕΛ: «Στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα δημοκρατικά κόμματα η πλειοψηφία αποφασίζει. Εάν η πλειοψηφία αποφασίσει ότι πρέπει να υπαρξει διαζύγιο σε αυτή τη σχέση θα υπάρξει διαζύγιο.»

Κάρφωσε μάλιστα όσους διακινούν σενάρια που τον θέλουν να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό. Δεν είμαι ούτε για να επιβιώσω ούτε είμαι επαγγελματίας. Δεν κρυβομαι σε ψηφοφελτια επικρατείας και δεν θα προδώσω ποτέ τους ΑΝΕΛ΄. Και θα είμαστε και πιο ισχυροί μέσα στη Βουλή.»