Οι «άστεγοι» της Μεσογείων! Στελέχη κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τους ψύλλους!

Οι “άστεγοι” της οδού Μεσογείων. Πρόκειται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια της κεντρικής πύλης Μεσογείων του ΥΠΕΘΑ. Τα οποία όταν έχουν 24ωρη υπηρεσία στην κεντρική πύλη ,δεν έχουν την δυνατότητα ούτε της ολιγόωρης ανάπαυσης στον προκατασκευασμένο χώρο που έχει “στηθεί” στον περίβολο του ΥΠΕΘΑ. Αιτία ότι έχουν κάνει μόνιμη…κράτηση οι ψύλλοι!!! Και τώρα που ο χειμώνας μπήκε και καλά αναμένονται και οι …πολικές αρκούδες, αφού το ψύχος τη νύχτα κάνει αδύνατη τη παραμονή ακόμη και …Εσκιμώου στον χώρο που υποτίθεται μπορούν να αναπαυθούν για λίγο!

Και τι λύση έχουν βρει; Κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους -όσοι έχουν- στο πάρκινγκ δίπλα στη πύλη με αναμμένο το καλοριφέρ!

Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό. Από τότε που αποφασίστηκε η αναβάθμιση των μέτρων φύλαξης-φρούρησης της κεντρικής πύλης ,η οποία προβλέπει την υπηρεσία αξιωματικών. Αν στο ΥΠΕΘΑ ,έχουν τέτοια αντιμετώπιση τα στελέχη δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβαίνει σε μονάδες της μεθορίου.

Δεν νομίζουμε ότι η καθαριότητα κοστίζει! Ούτε μια …σόμπα έστω για να έχουν μια στοιχειώδη θέρμανση,πρέπει να …περάσει από ΚΥΣΕΑ !

Ένα δεύτερο θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία,πολιτική και στρατιωτική -κυρίως την πρώτη- είναι η επίδειξη αλαζονείας που όλο και συχνότερα γίνεται αισθητή στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ από διάφορους “αξιωματούχους” ,αλλά και τους οδηγούς τους. Το “άνοιξε την μπάρα” δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με την επίδειξη της ταυτότητας και των σχετικών εγγράφων που πρέπει ΟΛΟΙ να επιδεικνύουν για να μπουν στο ΥΠΕΘΑ. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από το επεισόδιο που έγινε με ναύαρχο ,ο οποίος ήθελε να περάσει χωρίς να έχει ταυτότητα και μετά ζητούσε και ευθύνες από τον υπαξιωματικό που έκανε τη δουλειά του και δεν του επέτρεψε την είσοδο.

Λεπτομέρειες; Απ΄ αυτές πολλές φορές κρίνονται πολλά. Γι΄ αυτό ας δώσουν την απαραίτητη προσοχή οι αρμόδιοι… 


ΦΩΤΟ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ