Οι ευρωπαϊκές «ερπύστριες» και η προσπάθεια σμίνκρυνσης των ελληνικών ΕΔ

Με το ζόρι πραξικόπημα! Σαν να μην έφθαναν οι εγχώριοι “προφήτες” έχουμε τώρα και τους “ευρωπαίους αξιωματούχους” οι οποίοι κρυμμένοι καλά πίσω από την ανωνυμία , έχουν αρχίσει να “απειλούν” με “ερπύστριες στην άσφαλτο των Αθηνών”!

Οι διαρροές των “έγκυρων” αξιωματούχων της “πολιτισμένης” Ευρώπης για τα “άρματα μάχης που θα ακουστούν στους δρόμους των Αθηνών αν εφαρμοστεί το Grexit”, εξοργίζουν. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν όμως. Η Ευρώπη , η ενωμένη Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση πλέον μ΄ αυτό που οι περισσότεροι πιστέψαμε και ονειρευτήκαμε. Η ένωση που γεννήθηκε για να μην ξαναζήσει ποτέ πόλεμο η Γηραιά ήπειρος , έχει φθάσει στο σημείο να ξεκινά το επίσημο κείμενό της για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα με την …πρόβλεψη ενός πολέμου! Τέτοια κατάντια .

Όσο για τις προβλέψεις περί …πραξικοπήματος; Ας μην έχουν ανησυχίες οι δανειστές μας. Στις ελληνικές ΕΔ δεν υπάρχουν πλέον σε μεγάλη ποσότητα τα απεχθή “σταγονίδια” του παρελθόντος. Κατά την διάρκεια της πολύχρονης κρίσης οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν αποδειχτεί ότι αποτελούν την πιο ψύχραιμη κοινωνική επαγγελματική τάξη η οποία ταυτόχρονα είναι και από τις πιο αδικημένες. Μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες βίωσε πολλά “μικρά πραξικοπήματα” με την ψήφιση νόμων και την θέσπιση “μέτρων εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας” τα οποία έκαναν το ελληνικό Σύνταγμα …κουρελόχαρτο.

Ας αφήσουν λοιπόν τις ανοησίες περί “αρμάτων μάχης στην Αθήνα”. Ειδικά όταν έχουν καταφέρει τις τελευταίες εβδομάδες να πείσουν ακομη και τους πιο φιλοευρωπαϊστές Έλληνες πολίτες ότι η ενωμένη Ευρώπη σαν να έχει…τσακωθεί με την δημοκρατία.

Ετσι κι αλλιώς με τις περικοπές που επιβάλλουν στην χώρα σε λίγο τα μόνα ερπυστριοφόρα που θα μπορούμε να διαθέτουμε είναι σαν κι αυτό της φωτογραφίας. Γερμανικής κατασκευής και έμπνευσης…