Οι συζητήσεις στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ για την μίνι κυβερνητική κρίση

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις στο Στρατόπεδο Παπάγου για την μίνι κυβερνητική κρίση που ενέσκηψε μετά τις επαφές του ΥΕΘΑ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Εκείνο που εκτιμούν ως πιθανό ενδεχόμενο είναι η επιστροφή του Πάνου Καμμένου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να γράψει το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ των αντιδράσεων που προκάλεσε η αντζέντα του ταξιδιού του στην Αμερική.

Άλλωστε τα “γεγονότα” βρήκαν το Υπουργείο στον αστερισμό του Παρμενίωνα και η διαφορά ώρας μετατόπιζε και τον χρόνο της έξαρσης, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στο OnAlert.

Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του πρωθυπουργού, λίγο μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού συμβουλίου, συμβάδιζε με την καταρχήν αίσθηση πολλών εκ των “διαδρομιστών” στην οδό Μεσογείων. Αυτή αφορούσε στο εάν τα πολιτικά χαρακτηριστικα που προσέδωσε ο ΥΕΘΑ στο ταξίδι της Αμερικής, ήταν ή όχι εν γνώσει του πρωθυπουργού. Και σε αυτήν ερώτηση η απάντηση στην οποία πόνταραν απέκλειε το όχι.

Υπενθύμιζαν άλλωστε ότι προτού πραγματοποιηθεί το ταξίδι στην Αμερική, είχε προηγηθεί μια συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειωναν με νόημα, ότι σε όλες τις αναταραχές του κοινού κυβερνητικού βίου των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Αλέξη Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, διατηρούσαν την κοινή περπατησιά,χαριν της οποίας εξέλιπε μια δημόσια αποδοκιμασία. Μάλιστα όπως ψυθιριζόταν έντονα αυτή απουσίαζε και από την χθεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Παναγιώτη Ρήγα.

Από ορισμένους ήταν μια σύσταση αφού Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Ρήγας έχουν συνεργαστεί στενά για να μπουν τα προγραματικά θεμέλια της πρωτης κυβερνητικής συμμαχίας τον Ιανουάριο του 2015. Κάτι που με διακριτό τρόπο είχαν αμφότεροι τονίσει και στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.