Οι στόχοι και οι προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης, σήμερα, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο παρέλαβαν ορισμένους μπλε φακέλους με τις οδηγίες και τους στόχους που θέτει ο πρωθυπουργός για κάθε υπουργείο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε tweet αναφέρει: «Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση».

Ώρες αργότερα έχουμε και το αναλυτικό περιεχόμενο των στόχων και των προτεραιοτήτων κάθε υπουργείου. Όσον αφορά το υπουργείο άμυνας βασικός στόχος τίθεται η  εγγύηση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, η κυβέρνηση υπό τον αρμόδιο υπουργό, θα προσπαθήσει την αναβάθμιση καθώς και την καλύτερη συντήρηση του αμυντικού εξοπλισμού με την ένταξη νέων τεχνολογικά πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.  Στο ίδιο πλαίσιο θα επιδιώξει την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όσον αφορά  την Εθνική άμυνα αλλά και την άμεση σύνδεση των τεχνολογικών πανεπιστημίων και με τις εξοπλιστικές επιχειρήσεις. Οι νέοι φαίνεται να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο επένδυσης για το μέλλον και τα εξοπλιστικά διαθέτουν πρόσφορο έδαφος για νέες ιδέες. Για την υλικοτεχνική ανάπτυξη των συστημάτων του στρατεύματος, ο νέος ΥΕΘΑ, είχε κάνει λόγο και στον αρχικό χαιρετισμό που απηύθυνε όταν ανέλαβε.

Παράλληλα θα υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική αξιολόγηση εντός τους στρατεύματος.

Τέλος η κυβέρνηση καταπιάστηκε και με το θέμα της στρατιωτικής θητείας την οποία ευελπιστεί να διαμορφώσει έτσι ώστε οι νέοι που απολύονται θα φέρουν μαζί τους νεοαποκτηθεισες δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες και στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Αναλυτικά όσα υπήρχαν μέσα στο φάκελο του Υπουργού Άμυνας.