Οι στρατηγοί της ΧΑ – Ο αναμενόμενος Συναδινός και ο ευνοημένος Επιτήδειος!

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των δύο στρατηγών με την Χρυσή Αυγή προκάλεσαν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα εντός Ενόπλων Δυνάμεων. Η συντριπτική πλειοψηφία “πάγωσε” ,γιατί αυτή η πλειοψηφία γνωρίζει πόσα χρόνια χριεάστηκαν οι ΕΔ να βγάλουν από πάνω τους την μαύρη στάμπα των χουντικών.

Σ΄ ότι αφορά στα πρόσωπα;

Για τον μεν στρατηγό Ε.Συναδινό δεν υπήρξε και τόσο μεγάλη έκλπηξη. Οι απόψεις του λίγο πολύ ήταν γνωστές. Όχι ότι ανέμεναν πως θα έκανε τέτοιο …άλμα αλλά δεν έπεσαν και από τα σύννεφα. Και αυτό λέει πάρα πολλά για όσους σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη και σήμερα στα Γενικά Επιτελεία. Αποστρατεύθηκε στο 2012 ,αφού είχε αποφύγει την αποστρατεία το 2011 ,με την βοήθεια του Α/ΓΕΣ Φράγκου ,όπως λένε οι πληροφορίες.

Για τον δε Επιτήδειο όμως άπαντες…σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Όχι μόνο επειδή ήταν χαμηλών τόνων ,αλλά κι επειδή όλοι τον είχαν …κατατάξει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο πατέρας του υπήρξε υπαρχηγός ΓΕΣ την περίοδο της χούντας αλλά ο ίδιος υπήρξε εξαιρετικά ευνοημένος στη διάρκεια της καριέρας του επί ΠΑΣΟΚ. Τι εννοούμε; Από το 1994 ως το 97 υπηρέτησε στο NATO. Και μολις δύο χρόνια μετά (!!!) τοποθετήθηκε πάλι στο εξωτερικό όπου παρέμεινε ως το 2002!!! Όπως λένε αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε μαζί του, αν αυτό δεν ήταν ευνοϊκή μεταχείριση τότε τι είναι;