Ολοκληρώθηκε η προμελέτη του αγωγού TAP

Την ολοκλήρωση της τεχνικής προμελέτης του αγωγού φυσικού αερίου TAP ανακοίνωσε απόψε η εταιρεία κατασκευής και εκμετάλλευσης του έργου, ενόψει της κατάθεσης, έως τις 31 Μαρτίου, των φακέλων υποστήριξης στην Κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ-Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό που θα επιλεγεί για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.
Η προμελέτη περιλαμβάνει τις βασικές τεχνικές παραμέτρους του αγωγού, όπως είναι η βέλτιστη διαδρομή στο επίγειο και υποθαλάσσιο τμήμα, οι προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και ο σχεδιασμός των βαλβίδων, των διαβάσεων και των σταθμών συμπίεσης. Περιλαμβάνεται επίσης η υλικοτεχνική προσπάθεια -συμπεριλαμβανομένων των πόρων, των μηχανημάτων, του χρόνου και της υποδομής- που απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού μήκους 800 χλμ. που θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα και θα καταλήγει στη νότια Ιταλία.
Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τον λεπτομερή σχεδιασμό, έναρξη του διαγωνισμού για την προμήθεια σωλήνων χάλυβα και κατασκευαστικές υπηρεσίες.
Η απόφαση της Κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ αναμένεται τον Ιούνιο.