Όχι κυρία Πιπιλή δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί» – Δηλώσεις της σε γραμμή …Πάγκαλου

Η Φωτεινή Πιπιλή σε ρόλο Πάγκαλου. Δήλωσε για το “μαζί τα φάγαμε” ότι “σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνώ με τον κ. Πάγκαλο διότι ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών”.

Πως το εξήγησε με αφορμή τις αποκαλύψεις σκανδάλων στους εξοπλισμούς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,,μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89;

Ιδού:

 “Πρώτον, διότι ο ελληνικός λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα και κυριαρχία να επιλέγει τους πολιτικούς. Όταν επέλεγε τους ίδιους και τους ίδιους – και επιλέγει ακόμα – έχει απόλυτη ευθύνη για τους ποιους έχει επιλέξει διαχρονικά.

Δεύτερον, μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ήταν αυτοί που μαζί με τον Άκη και όλους αυτούς που προανέφερα φάγανε, είτε είναι οι μίζες των εφοριακών, των δεκάδων και χιλιάδων επίορκων υπαλλήλων, είτε των νοσοκομειακών γιατρών με τα φακελάκια, είτε των πολεοδομιών, είτε με τις χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις, είτε με την τεράστια φοροδιαφυγή του κάθε υδραυλικού, του κάθε δικηγόρου, του κάθε δημοσιογράφου. Άρα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα αντικειμενικά. Δεν έφαγε μόνο το πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα επετράπη από την κοινωνία να τρώει γιατί βολευόταν και ένα κομμάτι της κοινωνίας, οι κομματάρχες, οι κολλητοί και τα κομματόσκυλα”.

Οι πολίτες για όλα αυτά που αναφέρει η κυρία Πιπιλή είχαν  δυο επιλογές:

Ή να έβγαιναν  στους δρόμους και να διαδήλωναν  μέχρι εξαντλήσεως ή με την ψήφο τους να άλλαζαν  κυβερνήσεις ελπίζοντας στο καλύτερο.

Με δεδομένο ότι οι διαδηλώσεις φαίνεται ότι πλέον δεν μας εκφράζουν,αφήστε που τώρα τελευταία  απαγορεύονται συστηματικά μένει η κάλπη. Την οποία πρέπει να υπενθυμίσουμε στη Φωτεινή Πιπιλή ότι οι Έλληνες πολίτες αξιοποίησαν φέρνοντας στην εξουσία τον Κώστα Καραμανλή με το σύνθημα “επανίδρυση του κράτους”. Αυτό λογικά θα περιελάμβανε και το χώρο της Άμυνας στον οποίο έδρασε ο Άκης. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το τι έγινε σ΄ αυτό το επίπεδο επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Απολύτως τίποτα . Επικράτησε η λογική “βάλτε τα κάτω από το χαλί”. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Φράγκος στο Onalert. Λέει πολλά και ενδιαφέροντα για τη περίοδο Καραμανλή.

Συνεπώς είναι τουλάχιστον άδικο να μεταφέρουμε μέρος έστω της ευθύνης για τα όσα έγιναν σε άμυνα,υγεία,δημόσια έργα κι αλλού στους πολίτες. Ή να εξισώνουμε τα αίσχη με το γεγονός ότι ένας πολίτης έδωσε “μπαξίσι” σ ΄ ένα εφοριακό για να του κάνει μια ρύθμιση. Το έκανε γιατί από την αναγέννηση του Έθνους το 1821 δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κράτος να τον προστατεύσει.

Και τέλος. Το όποιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μπορεί κάποιος καλοπροαίρετα ή εκ του πονηρού να μεταθέσει στις πλάτες των πολιτών, είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ με αβάσταχτους τόκους . Και πλήρωσε το κόστος -που εμείς επιμένουμε ότι δεν του ανήκει- με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά, πολλά.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους βουλευτές μας κι ας γνωρίζουμε εκ των προτέρων τη διαφωνία και της κυρίας Πιπιλή και των υπολοιπων 299 συναδέλφων της.  

Διαβάστε ακόμη:

Παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς χωρίς μηχανήματα; Τα περίεργα των δηλώσεων Πάγκαλου


Ο Θ.Πάγκαλος δηλώνει «υπέρ της απώλειας κυριαρχίας»!Δείτε τι δήλωσε