Οι Έλληνες δεν θα γυρίσουν στην εποχή της Γκεστάπο – Μερικές αλήθειες για τη Χρυσή Αυγή

Η συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Άσχετα από το ποιος ή ποιοι είπαν το “Χάϊλ Χίτλερ”. Το θέμα είναι ποιοι το πιστεύουν.

Όταν μιλάμε για ανοχές και αντοχές αναφερόμαστε στους πολίτες αυτής της χώρας κι όχι στους 300 της Βουλής τους οποιους δήθεν οι χρυσαυγίτες…αντιστέκονται!

Οι πολίτες αυτής της χώρας μπορεί να είναι εξαιρετικά θυμωμένοι , εξοργισμένοι, απογοητευμένοι ,κουρασμένοι από ένα πολιτικό σύστημα που διέσυρε και διασύρει τη χώρα που έχει καταστρέψει τις ζωές κι έχει εκμηδενίσει τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα θέλουν οι Έλληνες να γυρίσουν στην εποχή της …Κομανταντούρ και της Γκεστάπο τις οποίες φαίνεται ότι κάποιοι νοσταλγούν και έχουν ως πρότυπα διοίκησης.

Κάθε ελληνική οικογένεια έχει να θυμάται κάποιον που είτε πολέμησε τον γερμανό κατακτητή, είτε ταλαιπωρήθηκε ή πέθανε από την αγριότητά του στα χρόνια της κατοχής. Υπήρχαν βέβαια και οι λίγοι ,ελάχιστοι, συνεργάτες τους , οι ταγματασφαλίτες, οι δοσίλογοι και οι μαυραγορείτες. Από τους οποίους ελάχιστοι είχαν την σκληρή τιμωρία που θα τους άξιζε. Και τώρα φαίνεται ότι η ιστορία μας εκδικείται.

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές θα το επαναλάβουμε. Η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί απόλυτα το σύστημα με τα “σώου” που κατά καιρούς δίνει. Τι θυμάστε για παράδειγμα από την κατάθεση Βενιζέλου για την λίστα Λαγκάρντ; Τα ποτήρια που έσπασαν κι όχι τι δεν απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα από τα παραδείγματα. Υπάρχουν κι άλλα αρκετά. Όταν η συζήτηση πρέπει να είναι σοβαρή και με επιχειρήματα, άρα δύσκολη για το κομματικό σύστημα η Χρυσή Αυγή έχει …πάντα νεύρα και κάνει φασαρία.

Όσο για τις θέσεις της και την πολιτική της -και ειδικά στο χώρο της Άμυνας- μηδέν εις το πηλικόν . Στους εξοπλισμούς άριστοι γνώστες αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό πέρα βρέχει.

Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία -όλοι μας- μερικές σκληρές αλήθειες για τη Χρυσή Αυγή:

•μπορεί πράγματι η ανικανότητα των κυβερνήσεων ,των κομμάτων και των πολιτικών μας να έδωσε “άδειο γήπεδο” για την επέλαση των ακραίων της Χρυσής Αυγής

•οι ευθύνες ειδικά της Αριστεράς που αντιμετώπισε το ζήτημα των μεταναστών μονόπλευρα ,χωρίς να ακούει καν τις κραυγές απόγνωσης συγκεκριμένων αστικών περιοχών της πρωτεύουσας για να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα ,επίσης δεδομένες. Σ΄ αυτές τις περιοχές βρήκαν το πρώτο “εύφορο έδαφος” για να σπείρουν το σπόρο του μίσους και του διχασμού. Η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση έδωσαν κι άλλο αέρα στα πανιά τους

•μπορεί για την νεολαία η ψευδαίσθηση “εξουσίας” που “πουλάνε” οι μαυροντυμένοι της Χρυσής Αυγής να είναι “γοητευτική” . Μπορεί σ΄αυτό το κλίμα απόλυτης απαξίωσης και διάλυσης το “κλεμμένο” από τον Ανδρέα Παπανδρέου σύνθημα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” να γοητεύει νέα παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις ,εμπειρίες και δυστυχώς κανείς δεν τους παρείχε το βασικό τους δικαίωμα στο αγαθό της σωστής εκπαίδευσης

Πολλά είναι τα “μπορεί” αλλά το θέμα είναι ότι εμείς με την ψήφο μας καθορίζουμε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες μας. Εμείς και κανένας άλλος. Κι επειδή στο παρελθόν οι περισσότεροι από μας δεν κάναμε αυτό που έπρεπε -όπως απέδειξε η ζωή- έχουμε φθάσει ως εδώ και κινδυνεύουμε να πάμε ακόμη παρακάτω.

Έχετε αναρωτηθεί πως ψηφίζαμε οι περισσότεροι από μας για να μην πούμε όλοι;

•με την λογική ότι “ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί” και άρα θα έπρεπε πάντα να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κι έτσι είχαμε πότε “μπλε” και πότε “πράσινη” κυβέρνηση. Και προκόψαμε

•με την λογική ότι κάτι έχουμε να περιμένουμε από τους μεν ή τους δε. Πρόσληψη ,μετάθεση κλπ

•με την “τιμωρητική” λογική ότι αφού ο “μπλε” δεν έκανε -ή δεν μου έκανε- αυτό που ήθελα θα ψηφίσω τον “πράσινο”

Μ΄αυτή τη τελευταία λογική κάποιοι συμπολίτες μας λένε ότι ψηφίζουν ή θα ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή ! Για …πλάκα λένε ορισμένοι, για να “τιμωρήσουν” το πολιτικό σύστημα κάποιοι άλλοι ,για να …”πλακώσουν στο ξύλο τους βουλευτές” κάποιοι τρίτοι!

Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς αυτό το ποσοστό είναι 11% και δεν είναι ασφαλώς μικρό για μια χώρα που υπερηφανεύεται ότι ανακάλυψε την Δημοκρατία. Δεν είναι όμως και πλειοψηφία. Και αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να το ξεχνούν στην Χρυσή Αυγή ,αλλά πρέπει και να το σέβονται. Κι αν δεν μπορούν ας εγκαταλείψουν μόνοι τους το Κοινοβούλιο στη λειτουργία του οποίου είναι σαφές ότι δεν πιστεύουν ούτε στο ελάχιστο. Ας το πουν καθαρά κι ας μην κρύβονται σαν τα άτακτα παιδάκια στην τάξη που λένε “δεν το έκανα εγώ κύριε”.

Ας βρουν το θάρρος να μας πουν τι ακριβώς πιστεύουν και τι τύχη θα έχουν όσοι διαφωνούν με τις παράλογες ,ξεπερασμένες και άκρως επικίνδυνες για τη χώρα απόψεις της. Ας αφήσουν τις κραυγές, τους “τσαμπουκάδες” εκ του ασφαλούς κι ας μιλήσουν ανοιχτά για να διαπιστώσουν όσοι είναι μέσα στο 11% των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους ,αν θα πρέπει να ανησυχούν ,μήπως κάποια στιγμή ,όταν οι μετανάστες θα ΄χουν πια τελειώσει, έρθει και η δική τους σειρά. Ειδικά όσοι λένε ότι …κάνουν πλάκα με την ψήφο τους, λες και δεν αρκούσαν 38 χρόνια κατά τα οποία χρησιμοποιούσαν τη ψήφο τους με τον ίδιο τρόπο.