«Πάγωσε» την αίθουσα ο αμερικανός πρέσβης για τα ελληνοτουρκικά!

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ δεν έκρυψε χθες, Παρασκευή 02.03.2018, την ανησυχία του, μιλώντας στο επιτυχημένο συνέδριο των Δελφών, για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι πολεμικές ιαχές των ισλαμιστών είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Κι όλα αυτά ενώ τα ελληνοτουρκικά έχουν μπει σε νέες… φουρτούνες, παρόλο που το τελευταίο επεισόδιο, αυτό με τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Τουρκία, συνέβη στην… ξηρά.

Είπε ο κ. Πάιατ, απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά, πως τον απασχολεί το ενδεχόμενο ενός επεισοδίου «αθέλητης» σύγκρουσης. Πάγωσε η αίθουσα. Διότι αυτός που το επανέλαβε αντιπροσωπεύει την υπερδύναμη στην πολύπαθη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, στο hellasjournal.com, ο κ. Πάιατ έχει εξελιχθεί σε διαφημιστή της Ελλάδας στην Αμερική. Είναι πρωτόγνωρα τα πράγματα που κάνει, καθώς δεν μας είχαν συνηθίσει σε παρόμοια υποστήριξη οι προκάτοχοί του, μερικοί εκ των οποίων δρούσαν ως «ανθύπατοι».

Κάτι γνωρίζει ο Αμερικανός διπλωμάτης για τα ελληνοτουρκικά, ή απλώς προειδοποιεί για ένα άσχημο ενδεχόμενο, επειδή γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του Ταγίπ Ερντογάν και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του;

Θα έλεγα ότι είναι ένα μείγμα των παραπάνω. Και το λέω αυτό επειδή ο συγκεκριμένος διπλωμάτης έχει μελετήσει την ιστορία της περιοχής και γνωρίζει πολύ καλά πως ο ταραξίας στη γειτονιά μας ΔΕΝ είναι η Ελλάδα, αναφέρει ο δημοσιογράφος. Και επειδή δεν μπορεί, και διότι η χώρα μας ακολουθεί μία φιλειρηνική πολιτική χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τον ελληνικό λαό με ευθύνη των διεφθαρμένων πολιτικών της.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr