Παναγιωτόπουλος από την Athens Flying Week: Στην Τανάγρα «χτυπά» η καρδιά όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία

«Στην Τανάγρα, εδώ και δύο ημέρες, χτυπά δυνατά η καρδιά όλων όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία και τις αεροπορικές επιδείξεις», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Athens Flying Week 2021.

«Είχαμε», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «την ευκαιρία να δούμε περίτεχνες επιδείξεις από αεροσκάφη συμμάχων χωρών που συμμετέχουν στο Airshow και φυσικά το δικό μας ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς».

«Είδαμε», συνέχισε, «μια επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, που απέκτησε η χώρα μας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «σε λίγο διάστημα οι Έλληνες πιλότοι -που ήδη εκπαιδεύονται στη Γαλλία- θα έρθουν με τα αεροσκάφη τους στη βάση της Τανάγρας και θα εγκατασταθούν».

«Ήταν», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «δύο ημέρες εντατικής αεροπορικής δραστηριότητας και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει τις επιδείξεις δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένο».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και επισήμανε ότι ήταν «μια φανταστική εκδήλωση που καταδεικνύει το πολύ ισχυρό πρόσημο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι είναι «πολύ υπερήφανος» διότι μαζί με πλήθος κόσμου είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά «τις εξαιρετικές δυνατότητες των εναέριων μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Είδα», συνέχισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «να λαμβάνουν μέρος στις επιδείξεις πτητικά μέσα φίλων και συμμάχων κρατών» ενώ χαρακτήρισε το θέαμα «μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο από στρατιωτικής πλευράς».