OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Παναγιωτόπουλος: Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι συσχετισμοί στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας αρχίζουν να αλλάζουν

30/12/2022 - 14:12
Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν δηλώνει κανένας από εμάς ικανοποιημένος από το έργο που έχει επιτευχθεί γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή της νέας χρονιάς θα μιλήσουμε και πάλι με τα έργα μας, κι όχι με όρους εύκολου εντυπωσιασμού», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της άμυνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντελήφθη έγκαιρα τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την κρισιμότητα, αλλά και την εντεινόμενη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό προχώρησε σε αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τα 3,35 δισ. συνολικά για την άμυνα το 2020, στα 5,44 δισ. για το 2021 και στα 6,39 δισ. για το 2022. Οι αυξήσεις αυτές προέκυψαν κυρίως λόγω των εμπροσθοβαρών ως προς την πληρωμή συμβάσεων πρόσκτησης των τριών φρεγατών Belharra αλλά και των 24 αεροσκαφών Rafale που αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε σε χρόνο – ρεκόρ από την υπογραφή της σύμβασης.

Εργαζόμαστε για:

  1. Αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση στην αύξηση της διαθεσιμότητας σε έμψυχο δυναμικό.
  2. Πρόσκτηση νέων οπλικών συστημάτων που αναβαθμίζουν συνολικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και αναβάθμιση των υφισταμένων.
  3. Θωράκιση της χώρας μέσω αμυντικής διπλωματίας.

Στο πλαίσιο αυτό:

– Το 2021 προχωρήσαμε στην πρόσληψη κατ’ έτος για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 ΟΒΑ. Απώτερος σκοπός μας είναι η επίτευξη του στόχου για ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού κατά 15 χιλιάδες άτομα σε ορίζοντα πενταετίας, συμβάλλοντας στην ηλικιακή ανανέωση και την ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού προσωπικού.

– Εξασφαλίσαμε πιστώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό. Επιλύσαμε το θέμα που αφορά στη μισθολογική εξέλιξη των ΕΜΘ και ΟΒΑ προς εναρμόνιση με την υπηρεσιακή και βαθμολογική εξέλιξη που προβλέπεται από το νόμο 4609/2019. Επίσης, διευθετούμε την εκκρεμότητα που αφορά στο επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, ενώ βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο περί της μέριμνας του προσωπικού και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.

– Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν συμβασιοποιηθεί συνολικά 172 εξοπλιστικά προγράμματα συνολικής αξίας 14,4 δισ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα νέα μαχητικά Rafale, η εφαρμογή της Συμφωνίας εν Συνεχεία Υποστήριξης των Μιράζ 2000-5 ώστε να αυξηθούν οι διαθεσιμότητές τους, οι εργασίες αναβάθμισης των 83 F-16 στην εκδοχή «Viper». Προχωρεί η κατασκευή του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, ένα έργο που ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια, ενώ επιλύθηκε και το ζήτημα της εν Συνεχεία Υποστήριξης των C-27.

-Παρελήφθησαν οι δύο πυραυλάκατοι τύπου Vosper για την ενίσχυση του ΠΝ, προχωρεί η κατασκευή των νέων φρεγατών FDI HN Belh@rra και δρομολογείται η παράδοση των τριών πρώτων ανθυπροβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου ROMEO εντός του 2023. Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, χάρη στην πολιτική μας, οι συσχετισμοί στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας αρχίζουν να αλλάζουν υπέρ της ελληνικής πλευράς.

Σε επίπεδο αμυντικής διπλωματίας, μετά τη στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία και την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, πρέπει να υπογραμμίσουμε τη συμφωνία που συνήψαμε με την Αίγυπτο για την Έρευνα και Διάσωση και με την οποία οριοθετούνται οι Περιοχές Ευθύνης, άρα και των δικών μας θαλασσίων ζωνών, καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Tags: BELHARRAF-16 VIPERRAFALEROMEOΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Πρώτη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Μιχάλη Γεωργαλλά- Τι συζητήθηκε [pics]

24/03/2023 - 16:41
ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας – Τι είπε για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

23/03/2023 - 22:07
ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Νακαγιάμα Γιασουνόρι

22/03/2023 - 21:49

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΕΘΑ: Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους ήρωες της 25ης Μαρτίου 1821 [vid]

Belharra: Νέα φωτογραφία της πρώτης ελληνικής φρεγάτας – Ένας χρόνος από την υπογραφή της συμφωνίας

Μήνυμα Μενέντεζ για την 25η Μαρτίου: «ΗΠΑ και Ελλάδα προωθούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο»

ΓΕΑ: Πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου Ολομελείας, υπό τη νέα σύνθεση του [pics]

Μπαχμούτ: Χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται «στο όριο της ύπαρξής τους» προειδοποιεί ο Ερυθρός Σταυρός

F-16 στην Τουρκία: Η προκλητική απάντηση της Άγκυρας στον Μενέντεζ – «Δεν παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο κανενός»

Συρία: Δεκατέσσερις φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από τα αμερικανικά πλήγματα «ακριβείας» με F-15

ΕΕ: Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψουν τον Απρίλη στην Κίνα

Top News

Η βιταμίνη D και ο ρόλος της στη μείωση κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται πολικές μάζες και φέρνουν χιόνια και βροχές την επόμενη εβδομάδα

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 28χρονης Ουκρανής - «Ατύχημα», λέει η ιατροδικαστής, ελεύθερος ο βασικός ύποπτος

Γαλλία: Γιαγιά «σταμάτησε» τα επεισόδια για να διασχίσει δρόμο

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert