Πανελλήνιες 2018 – Στρατιωτικές Σχολές: Τι εκτιμάται για τις φετινές βάσεις

Μόλις λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα από το Υπουργείο οι Βάσεις 2018, και η αγωνία των υποψηφίων έχει πιάσει κόκκινο. Όπως έχουν γνωστοποιήσει στελέχη του υπουργείου Παιδείας, φέτος, οι βάσεις θα βγουν με μία μικρή καθυστέρηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επίσημη ανακοίνωση των Βάσεων 2018 αναμένεται να γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε πριν λίγες μέρες την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», φετινές βάσεις 2018 για εισαγωγή σε Στρατιωτικές, Πυροισβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα πεδία θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2017. 

Στον αντίποδα η εφημερίδα «Έθνος», επικαλούμενη τις τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών, στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Τεχνολογικές και Θετικές σπουδές) αναφέρεται στην μεγαλύτερη πτώση των βάσεων, σε σχολές όπως τα Πολυτεχνεία, οι φυσικομαθηματικές, οι στρατιωτικές και πολλές άλλες. Πτώση θα σημειωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού και πέρυσι ήταν μεγάλη.