Πάνος Καμμένος: Τίμησε τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Με μια από τις υψηλότερες διακρίσεις, τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τίμησε έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας και θερμό υποστηρικτή της προώθησης των ελληνο-εμιρατινών σχέσεων, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sultan Mohammed Majed Al Ali.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΣΑΓΕ, που ελήφθη μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής απονεμήθηκε για «τις όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες και πράξεις, που απέβησαν επ’ ωφελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προήγαγαν το επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις των Η.Α.Ε. και συνετέλεσαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».


Στην τελετή απονομής παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.


Η ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΣΤΕΡΑ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Απονέμεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων καθώς και σε Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι προσέφεραν όλως διακεκριμένες υπηρεσίες προς τις Ένοπλες ∆υνάμεις και την Πατρίδα. Επίσης, απονέμεται και σε αλλοδαπούς στρατιωτικούς και ιδιώτες για όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες, υπηρεσίες και πράξεις που αποβαίνουν επ’ ωφελεία των Ενόπλων ∆υνάμεων και του Ελληνικού Έθνους.

Ο Αστέρας Αξίας και Τιμής φέρει στο μέσο του σε σμικρογραφία το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής, το οποίο περιβάλλεται από κυανή λωρίδα σμάλτου.
Ιεραρχικά η διαμνημόνευση αυτή προηγείται της διαμνημόνευσης «Αξίας και Τιμής» και έπεται της διαμνημόνευσης «Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου».
Σε περιπτώσεις που κάποιος έχει τιμηθεί με τον Αστέρα και το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής φέρει και τα δύο σώματα, αλλά μόνο μία διεμβολή στο χιτώνιο.