Παραίτηση Κοτζιά: Επίθεση Κοτζιά μέσω Twitter – Απάντηση του Πρωθυπουργού – ΦΩΤΟ

 Μέσω Twitter εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς επίθεση προς συγκεκριμένους αποδέκτες , μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και την παραίτηση του Κοτζιά από Υπουργός Εξωτερικών, μια παραίτηση που ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή και ανέλαβε ο ίδιος την θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Πριν από λίγο επίσης ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε μέσω Twitter λέγοντας πως «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν.»

Δείτε το σχετικό tweet του Νίκου Κοτζιά :


Πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε
«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση» του Ν. Κοτζιά, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Τον οποίον και ευχαρίστησε «ειλικρινώς», όπως είπε, «για τη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας».

Ωστόσο στη συνέχεια υπογράμμισε πως δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, ενώ όσον αφορά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εξωτερικών «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών». Μια συμφωνία που, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναβαθμίζει τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας.