Παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς χωρίς μηχανήματα; Τα περίεργα των δηλώσεων Πάγκαλου

Τα όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος περί παρακολουθήσεων που έκαναν Ελληνικές υπηρεσίες εναντίον ακόμη και αμερικανών έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο. Τι είπε ο κ. Πάγκαλος;

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…» δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ότι η NSA έκανε παρακολουθήσεις και στην Αθήνα.

Και πρόσθεσε ότι «δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα».

Μπορούσε η Ελλάδα να …παρακολουθεί όλους αυτούς τους στόχους; Όπως διαβάζουμε σ΄ένα ενδιαφέρον αρθρο από τη σελίδα “Ας μιλήσουμε Επιτέλους” “η Ελλάδα προμηθεύτηκε για πρώτη φορά με συστήματα παρακολούθησης κινητών το 2007 (δεν συζητάμε για τους αμερικανούς και τις εν γένει «δραστηριότητές» τους εντός της Ελλάδας, στις οποίες χρησιμοποιούσαν προχωρημένες τεχνολογίες, όπως δορυφορικά τηλέφωνα, κρυπτογραφημένες μη καλωδιακές επικοινωνίες κ.α.), ενώ αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχαν παραδοθεί 2 βαλιτσάκια (κάκιστης ποιότητας) στις Ελληνικές αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Πάγκαλος ήταν υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Σημίτη, για το διάστημα 22/1/1996 έως 19/2/1999. Ως εκ τούτου, κατανοεί ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και τέως υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη, ότι αναφέρεται σε παρακολουθήσεις αμερικανικών «στόχων» σε περίοδο που η Ελλάδα δεν είχε καν την τεχνολογία για κάτι τέτοιο;”

Λογικό το ερώτημα.

Και παρακάτω ο συντάκτης σημειώνει:

“Με δεδομένες τις δηλώσεις του πρώην αμερικανού πρέσβη κ. Ρις, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στα Wikileaks, ήταν σχεδόν δεδομένο πως «δυσαρεστημένοι κρατικοί υπάλληλοι» είχαν όλα τα «προσόντα» για να λειτουργήσουν πρωτίστως υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων. Αν θυμηθούμε, μάλιστα, και δηλώσεις αρμοδίων πράσινων υπουργών (ομοτράπεζων του Θόδωρου Πάγκαλου), σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε η επιθυμία πλήρους διάλυσης των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και η ανασύστασή τους στα αμερικανικά πρότυπα, τότε ακόμη και η πιθανότητα κάποιας πολιτικής βούλησης απομακρύνεται και καθιστά τον Θόδωρο Πάγκαλο είτε φαντασιόπληκτο, είτε… προβοκάτορα!”

Συνεπώς λογικά και ακόλουθα ερωτήματα:
Ποιόν και πως παρακολουθούσε, λοιπόν, ο Πάγκαλος;
Με τι μηχανήματα έγιναν οι παρακολουθήσεις;

Διαβάστε ακόμη:

Spiegel: Κοριοί των αμερικανών στην ταράτσα της πρεσβείας στην Αθήνα


Ποιος θυμάται τις ελληνικές υποκλοπές made in usa