«Παρουσιάστε» όπλα με ομπρέλες! Ο κακός καιρός δεν εμπόδισε τον κόσμο να πάει στην παρέλαση

Ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν ήταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Παρουσιάστε όπλα και ομπρέλες μαζί. Παρόλα αυτά η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη. Και για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια ντροπής για τον τρόπο με τον οποίο γιιορτάζαμε 25η Μαρτίου αλλά και 28η Οκτωβρίου , η παρουσία του κόσμου ήταν ελεύθερη, εκεί που έπρεπε. Δίπλα στα στρατιωτικά τμήματα της παρελάσεως.

Η παρουσία των πολιτών έδωσε και την απάντηση στην συζήτηση που πάλι τέτοιες μέρες γινόταν. “Πρέπει να γίνονται ή όχι παρελάσεις”;

Η παρέλαση για τις εθνικές εορτές στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο…ιδεολογικού διαλόγου. Πολύ περισσότερο …κομματικού. Η παρέλαση για τους Έλληνες πολίτες είναι …θεσμός. Ειναι παιδική ανάμνηση για τους μεγαλύτερους. Την οποία θέλουν να την “περάσουν” και στα παιδιά τους . Τόσο απλά!

Συνεπώς καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Βεβαίως δεν πρέπει να γινονται υερβολές όσο τουλάχιστον η χώρα βρίσκεται σ΄ αυτή τη κατάσαταση. Δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς αν οι παρελάσεις είναι προσαρμοσμένες στις πραγματικές μας δυνατότητες. Απ ΄ αυτή την άποψη έχουν ένα δίκιο όσοι υποστήριξαν ότι τα ιπτάμενα μέσα τουλάχιστον θα μπορούσαν να λείψουν. Γιατί τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ έτσι κι αλλιώς όπως είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ στον πρωθυπουργό. Ειδικά μ΄ αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θα πέταγαν μόνο αν υπήρχε πραγματική αποστολή.

Ελπίζουμε ότι πλέον δεν θα χρειαστεί να την ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Δηλώσεις μετά από τη παρέλαση

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από το τέλος της παρέλασης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η σημερινη παρελαση απέδειξε ότι για ολοκληρο τον ελληνισμό η 25η δεν είναι επέτειος αλλά βιωμα…
Ο ελληνισμός δίνει τον δικό του αγώνα για ανθρωπισμό και κοινωνική δικαιοσύνη μαζί με τους λαούς τη Ευρώπης…

Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει υπό καλύτερες συνθήκες και μακρυά από τον εφιάλτη της κοινωνικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι “η ελληνική επανάσταση πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού όρισε το πλαίσιο το αξιακό πάνω στο οποίο στήθηκε το Ελληνικό Κράτος… Πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστικε στον λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έδωσε συγχαρητήρια στην στρατιωτική ηγεσία και πρόσθεσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που ήταν εδώ παρά τη βροχή κι έδωσαν το παρών.

Είναι ένα μήνυμα η παρέλαση αυτή ότι όποιος μας απειλήσει θα μας βρει όλους ενωμένους.