Παυλόπουλος από Ύδρα: Ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά

Μηνύματα ισχυρού συμβολισμού για τα εθνικά θέματα με αποδέκτες προς το εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό έστειλε από την Ύδρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 

Στον απόηχο της τελευταίας συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Παυλόπουλος που παραβρίσκεται στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, τόνισε:

«Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές.

I. Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».

II. Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού.»