Περικοπές στην Άμυνα: Θα «υπογράψουν» τα τρία κόμματα της κυβέρνησης το «πιστοποιητικό θανάτου» των ΕΔ;

Κύκλο επαφών με τα κόμματα της συγκυβέρνησης ξεκινά το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το αντικείμενο της συζήτησης δεν μπορεί να είναι φυσικά άλλο από τις παράλογες περικοπές που η τρόϊκα θέλει να επιβάλει στο χώρο της Εθνικής Άμυνας χωρίς μάλιστα να αποδέχεται οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση, τα περιβόητα ισοδύναμα μέτρα δηλαδή.

Το αντικείμενο,γνωστό η διάθεση όμως του Π.Παναγιωτόπουλου και των συνομιλητών του ποια θα είναι; Θα συζητήσουν για να συμφωνήσουν στην υπογραφή “πιστοποιητικού θανάτου” της Εθνικής Άμυνας ,διακομματικά ή θα συμφωνήσουν για τη δημιουργία ενός αναχώματος απέναντι στις καταστροφικές για τις ΕΔ απαιτήσεις της τρόϊκας;

Με λίγα λόγια είναι διατεθειμένος ο Παναγιωτόπουλος ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ, να συγκρουστεί με την τρόϊκα ή όχι; Και δεν εννοούμε σύγκρουση σαν κι αυτή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ,που κράτησε κάποιες ώρες,δημιουργώντας και την αίσθηση του “επικοινωνιακού ελιγμού”.

Ο χρόνος τελειώνει για όλους. Πρώτα απ΄ όλα για το προσωπικό των ΕΔ ,το οποίο αναμένει υπομονετικά και ψύχραιμα τις επίσημες ανακοινώσεις, γνωρίζοντας ότι ευχάριστες δεν θα είναι.

Τελειώνει για τη κυβέρνηση που αν στο ερώτημα “θέλουμε ή δεν θέλουμε ΕΔ” έχει απαντήσει καταφατικά,κάτι πρέπει να κάνει.

Και τελειώνει και ο πολιτικός χρόνος για τον ΥΕΘΑ, ο οποίος πρέπει να δείξει στους ανθρώπους του χώρου όπου προϊσταται ότι τουλάχιστον επιχείρησε να αναχαιτίσει τη λαίλαπα της τρόϊκας.