Ποια έκταση του ΠΝ πάει για αξιοποίηση στην Αίγινα

Την Αίγινα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα, επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Καμμένος,συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό ΓΕΝ,υποναύαρχο Δημοσθένη Χέλμη.

Η επίσκεψη συνδέεται με την αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, στην ευρύτερη περιοχή των «Οχυρών» νότια της Πέρδικας. 

«Ήρθε πια η ώρα να δούμε πως μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτή η περιοχή του Πολεμικού Ναυτικού», είπε ο κύριος Καμμένος, που εξήγησε στη συνέχεια ότι η περιουσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανεκμετάλλευτη εδώ και πολλά χρόνια. Πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς του νησιού, με αντικείμενο την μετατροπή της περιοχής σε ένα θεματικό πάρκο. «Ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα είναι επισκέψιμο και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει κάποια χρήματα, προς όφελος του Ταμείου Εθνικού Στόλου καταρχήν, και από εκεί και πέρα όταν ξεπεράσει το 5% της αντικειμενικής αξίας, για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους» είπε ο YΕΘΑ. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός μεγάλου καταδυτικού πάρκου.

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ “σταματάει κάθε διαγωνισμός και κάθε προσπάθεια μίσθωσης της περιοχής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Ταμείου Εθνικού Στόλου. Αρχές Ιουνίου θα πρέπει το σχέδιο να έτοιμο», είπε ο κ.Καμμένος.