Ποιοι και γιατί επιδιώκουν την κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης;

 
Σε αναβρασμό βρίσκεται η στρατιωτική δικαιοσύνη με την διαφαινόμενη προσπάθεια κάποιων κύκλων να την οδηγήσουν στην κατάργηση . Προσπάθεια  που φέρεται να προωθείται  από κύκλους που προφανώς τους ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη, σε ένα σημαντικό και κομβικό σημείο για την ίδια.

Πρόσφατα και μετά από την συνέντευξη του Δημοσθένη Μπακόπουλου στο Onalert ξεκίνησε και προκαταρκτική εξέταση που αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συζήτηση φαίνεται να έχει ανοίξει για την πλήρη κατάργησή της τώρα που στο στόχαστρό της έχουν μπει μίζες που φέρεται να δόθηκαν και σε στρατιωτικούς για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
 
Παρά τις όποιες αιτιάσεις και ενστάσεις που κατά διαστήματα έχουν διατυπωθεί, μέσα και από δημοσιεύματα στον Τύπο, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο Συνταγματικά θεσμικός της ρόλος στις Ένοπλες Δυνάμεις,η στρατιωτική δικαιοσύνη σε γενικές γραμμές έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με γνώμονα την απονομή της δικαιοσύνης στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα, με τις ιδιαιτερότητες που προσιδιάζουν τα Σώματα αυτά, διατηρώντας την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών της.    
 
Λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αγωγής που κατέθεσε το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδας, για το PSI και το κούρεμα που υπέστη το Ταμείο από αυτό, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και ισχυρός γνώστης του αντικειμένου αποστρατεύτηκε και έτσι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ως μάρτυρας στην παραπάνω δίκη, αφού πλέον δεν είχε καμία σχέση με το Ταμείο.
 
Ελπίζουμε το ίδιο να μη συμβεί και με τη στρατιωτική δικαιοσύνη τώρα που η διαφθορά και η διαπλοκή πρέπει να αποκαλυφθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν.

Διαβάστε ακόμη:

Εμπλοκή της στρατιωτικής δικαιοσύνης για τους εξοπλισμούς ζητά ο Κακλαμάνης