Ποιος είναι ο «κυανόκρανος» του ΥΠΕΘΑ;

Είναι ο “κυανόκρανος” του ΥΠΕΘΑ αν κι έχε αποχωρήσει απ΄ αυτό από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου -επί κυβέρνησης Σαμαρά- δεν “έκοψε” ποτέ τις σχέσεις του με το ΥΠΕΘΑ. “Σύνδεσμοί” ο πρώην και ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ. Με τον στρατηγό Κωσταράκο έχει στενή φιλική σχέση. Ανάλογη επαφή απέκτησε και με τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Πληροφορίες λένε ότι ο Οικονόμου έπαιξε ξάνα με επιτυχία τον ρόλο του “κυανόκρανου” στην σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ναυάρχου Αποστολάκη, η οποία είχε αντικείμενο τα υποβρύχια. Θέμα για το οποίο ο Αντώνης Οικονόμου έχει άποψη από πρώτο χέρι ,αφού ως Γενικός Γραμματέας είχε ασχοληθεί προσωπικά. Η παρέμβασή του ,όποια κι αν ήταν αυτή φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα αφού η “τρικυμμία” κόπασε.

Ως δικηγόρος γνωρίζει καλά το “παιχνίδι των συμβιβασμών”. Γι΄ αυτό και από τη ΝΔ έχουν γίνει κρούσεις για “επανεργοποίησή” του στο κόμμα. Αν θα ανταποκριθεί ο “ειρηνοποιός” Οικονόμου είναι άγνωστο, αφού είναι γνωστή η στενή του σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον.