Ποιος είναι ο νεκρός στο Norman Atlantic -Τραυματίας στρατιώτης

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο: υπάρχει νεκρός στο πλοίο Norman Altantic όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, η επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ήταν Έλληνας και ονομάζεται Γιώργος Δούλης.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα η Corriere della Sera και την επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

Νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης,που ταξίδευε για την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, η οποία έχει σωθεί και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι της Ιταλίας. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού άνδρα από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και η γυναίκα του είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε και ανασύρθηκε από τη γλίστρα νεκρός.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 165 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί ακόμη και όλη νύχτα αν χρειαστεί. Το πλοίο έχει δέσει σε ιταλικό ρυμουλκό και ρουμουλκείται έστω και με δυσκολία.
Το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών, αλλά αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια στην ποσότητα του νερού που έχει πέσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας αυτή τη στιγμή στο πλοίο υπάρχει μόνο καπνός και πραγματοποιείται μία νέα επιχείρηση από πλοίο ανοιχτού τύπου που έχει προσεγγίσει το Νorman Αtlantic προκειμένου να παραλάβει με ανεμόσκαλες και τους υπόλοιπους επιβάτες του.

Η επιχείρηση ρυμούλκησης σταμάτησε για κάποια στιγμή καθώς κόπηκε ο κάβος από το ρυμουλκό που έσερνε το φλεγόμενο πλοίο.
Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να κάνουν δύσκολο το έργο των ελικοπτέρων που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν από το φλεγόμενο πλοίο τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο για να τους απομακρύνουν.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 165 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι.

Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών θα μεταφερθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην Ιταλία και στο λιμάνι του Μπρίντεζι. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως θα ρυμουλκηθεί στην Αλβανία.
Όπως τονίζουν πηγές από την ΑΝΕΚ οι ιταλικές αρχές επιμένουν το Νorman Αtlantic να μεταφερθεί στο Μπρίντεζι αντί της Αλβανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, οκτώ ιταλικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 2-3 ατόμων και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνατότητα μεταφοράς 6-7 ατόμων που απογειώνονται, από το Λέτσε, συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Στο Λέτσε έχει μεταβεί δεύτερο πλήρωμα για να αντικαταστήσει τα μέλη του Super Puma που επιχειρούν από το μεσημέρι. Εκτίμηση είναι ότι τις επόμενες ώρες η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή θα περάσει στο ηπειρωτικό μέρος της χώρας και έτσι θα δοθεί δυνατότητα στα άλλα 4 ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.